Airbus Group a atras in prima zi a salonului aeronautic de la Farnborough comenzi in valoare de 21 de miliarde de dolari, plasandu-se inaintea concurentului american Boeing, la cel mai mare targ de aviatie al industriei de profil, relateaza Bloomberg.

Boeing a primit in prima zi a expozitiei din apropierea Londrei comenzi de 7,7 miliarde de dolari, iar in a doua zi o alta in valoare de 3,9 miliarde de dolari, din partea Air Lease.

Airbus a reactionat marti cu o serie de acorduri care includ cea mai mare comanda din istorie pentru avioane cu o singura punte, de 11,8 miliarde de dolari, din partea SMBC Aviation Capital. Inceputul in forta al Airbus la evenimentul de la Farnborough este binevenit pentru compania care in primul semestru a atras doar 290 de comenzi pentru avioane, din cauza unor anulari, fata de cele 499 obtinute de Boeing, transmite MEDIAFAX.

Airbus a prezentat in ziua inaugurala a salonului o versiune modernizata a aeronavei A330, pentru care a obtinut un contract de 6,9 miliarde de dolari. Compania europeana a primit o comanda de la BOC Aviation, pentru 43 de avioane cu o singura punte, in timp ce CIT Leasing va cumpara aparate A330 si avioane cu o singura puncte in valoare totala de 4,7 miliarde de dolari. De asemenea, Avolon Leasing Group cumpara avioane A330 de 4,1 miliarde de dolari.

Salonul aeronautic, care este organizat alternativ la Paris si Farnborough, scoate in evidenta concurenta dintre Airbus si Boeing pentru suprematia mondiala. Evenimentul reuneste producatori, operatori aerieni, companii care inchiriaza avioane, furnizori si inventatori.

In prima zi, Boeing a primit comenzi pentru cinci avioane cu o singua punte 737 Max si sase 787-9 Dreanliner. Potrivit unor surse apropiate situatiei, Air Lease ar putea cumpara 20 de avioane 737 Max si sase aeronave 777, in timp ce BOC Aviation va cumpara cel putin 50 de avioane Max.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.