Premierul Victor Ponta sugereaza ca impozitul ar putea sa nu mai fie majorat pentru masinile cu motoare mici, chiar daca taxa anuala este mica, ca o masura "de stanga" indicata ca ar fi sustinuta si de liberali, dar ca primarii vor putea majora impozitele cu pana la 50%, pentru autonomie locala.

"Discursul asta populist ca sa nu crestem nicio taxa, presedintele de fiecare data vrea sa dam mai mult undeva. Dam mai mult daca avem mai mult. Ideea e urmatoarea: sunt zone in care evident ca vor creste anumite taxe, sunt zone unde scad taxe (...) Si eu am spus, eu fiind de stanga, am vazut ca si liberalii sunt de stanga ca si mine, sa nu se mareasca nicio taxa la masinile cu capacitate cilindrica mica. Asta e o masura de stanga, sa-i lasi pe cei cu masini cu motoare mici, sa nu mareasca taxele. Ideea este insa ca acum taxa anuala este de 15 euro, care este o taxa mica. O lasam asa, e in regula, sunt un guvern de stanga, ma sprijina liberalii care sunt tot de stanga, sa impozitam doar pe cei cu masini cu cilindree mai mari", a spus Ponta la Romania TV, transmite MEDIAFAX.

El a aratat insa ca persoanele fizice vor plati impozit ca si o companie daca, de exemplu, au un bloc in care efectueaza diverse operatiuni, urmand sa fie stabilit ce se va intampla cu persoanele fizice autorizate care au sediul social in locuinta.

Premierul a mai afirmat insa ca va fi mentinuta ideea ca primarii sa aiba posibilitatea sa majoreze impozitele cu pana la 50%, fata de doar maximum 20% in prezent, pentru o mai mare autonomie locala. El a precizat in acelasi timp ca, astfel, Guvernul va putea aloca mai putini bani autoritatilor locale din cotele defalcate din TVA.

Citeste si: Guvernul MAJOREAZA impozitele! Ce taxe vom plati pe masini si terenuri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.