Premierul Victor Ponta i-a cerut noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, sa sprijine continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania, oprite in 2005 de "niste indivizi", reiterand ca autostrazile nu apartin de acest minister, dar amintind ca Rus a fost in Guvernul care a initiat proiectul.

"Este un portofoliu extrem de dificil pentru ca, pana in 2012, tot ce tine de infrastructura Romaniei a fost distrus fie prin coruptie, fie din incompetenta. Imi aduc aminte ca ati facut parte din Guvernul care a inceput Autostrada Transilvania, dar au venit niste indivizi in 2005 care au oprit si vreau sa va rog - chiar daca nu tin de dumneavoastra autostrazile, nu stie presedintele asta - sa sprijiniti tot ce tine de continuarea, dupa acesti ani pierduti, a Autostrazii Transilvania. La fel, vom semna contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov si celelalte lucrari", i-a spus Ponta noului ministru, transmite MEDIAFAX.

El a mai aratat ca in gestiunea Ministerului Transporturilor sunt, totusi, alte probleme, legate in special de sectorul feroviar.

Proiectul Autostrazii Transilvania a fost initiat de Guvernul Nastase in 2004, cand Ioan Rus era ministru de Interne, dar a fost oprit pentru o perioada de ministrii PD din Guvernul Tariceanu, care au incercat sa renegocieze contractul cu Bechtel.

Marti seara, Ponta a afirmat ca Rus este recomandat pentru aceasta functie de experienta profesionala si politica si a precizat ca prin aceasta nominalizare vrea sa transmita un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului si Transilvania, respectiv ca "toate proiectele de infrastructura" in domeniu incepute pentru aceasta regiune vor fi realizate.

Citeste si: Basescu, lui Rus: Am informatii despre acte de coruptie la contractarea Comarnic-Brasov


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.