Business 5 Iunie 2014 17:34
Ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a anuntat, joi, la Suceava, ca orasele vor avea la dispozitie fonduri pentru proiecte de dezvoltare urbana de 2,8 miliarde de euro si ca fondurile nu vor fi concentrate pe poli de crestere urbana, ci vor fi disponibile pentru toate localitatile urbane.

Dragnea a spus, in cadrul unei intalniri cu parlamentarii si alesii locali suceveni, ca pentru exercitiul financiar 2014-2020 a fost alocata o suma foarte mare, de 2,8 miliarde de euro, pentru dezvoltare urbana, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca s-a schimbat si abordarea de pana acum ca banii sa fie concentrati pe sapte poli de crestere.

"Nu este firesc ca banii pentru dezvoltare urbana sa fie dusi in sapte mari municipii din tara, iar restul oraselor sa nu beneficieze in speranta ca banii de la Iasi vor aduce dezvoltare si la Vatra Dornei si la Suceava", a spus ministrul.

El a aratat ca suma este mult mai mare fata de 2007-2013, iar pentru zona NE suma alocata este mai mare fata de celelalte regiuni.

Dragnea a subliniat ca la aceste fonduri au acces toate municipiile si orasele cu sume relativ dedicate si ca pe langa celelalte sume disponibile prin alte programe se adauga o suma certa pentru orase.

"Ma intereseaza foarte mult ca orasele mici si mijlocii sa poata avea acces la aceasta suma pentru ca este singura sansa de regenerare urbana", a spus ministrul.

El le-a solicitat primarilor de orase sa fie pregatiti cu proiecte pentru a aplica in cel mai scurt timp dupa ce se va deschide sesiunea de depunere de proiecte.

Liviu Dragnea a mai spus ca marti a avut intalnire cu reprezentanti ai Directoratului General pentru Politica Regionala (DG Regio) pentru a discuta Programul Operational Regional si toate celelalte programe gestionare de Ministerul Dezvoltarii Regionale si ca s-au solutionat toate punctele unde au fost neintelegeri si observatiile au fost introduse in program.

"Marti ne intalnim cu primul-ministru si ministrii ce gestioneaza fonduri europene si vom trimite la Bruxelles forma finala a Acordului de parteneriat. In doua-trei saptamani, din punctul nostru de vedere, Acordul de parteneriat ar putea fi semnat", a spus Dragnea.

Citeste si:
Belgia preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Prioritățile...
Belgia preia preşedinţia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.