Business 28 Mai 2014 12:57
Directorul general al CNADNR, Narcis Iorga, a declarat, miercuri, ca contractul pentru constructia in concesiune a autostrazii Comarnic - Brasov va fi semnat in iunie, iar lucrarile vor incepe in luna urmatoare.

"In iunie semnam contractul. (...) Infirm toate zvonurile referitoare la retragerea Vinci", a spus Neaga, raspunzand unei intrebari, scrie MEDIAFAX.

Autostrada va fi realizata in etape, iar lucrarile vor debuta dupa aproximativ o luna de la semnarea contractului.

Neaga a precizat ca termenul de finalizare si costul total de realizare al proiectului vor putea fi comunicate dupa semnarea acordului cu constructorii selectati.

"Este prematur sa avansez niste cifre", a spus Neaga.

Seful CNADNR a afirmat ca nivelul taxei de utilizare a autostrazii nu a fost stabilit deocamdata, precizand ca riscul de trafic este exclusiv al statului, partenerul privat neavand optiuni in privinta taxarii.

Premierul Victor Ponta si ministrul Dan Sova s-au intalnit la jumatatea lunii ianuarie, la Palatul Victoria, cu reprezentantii asocierii Vinci - Strabag - Aktor, care a castigat licitatia pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, prilej cu care cele doua parti au semnat un memorandum de intelegere.

Ponta afirma atunci ca autostrada Comarnic-Brasov, in lungime de 53 kilometri, va fi finalizata in 2017, la un cost estimat de 1,8 miliarde euro, iar taxa de utilizare avuta in vedere va fi de 5,7 lei plus TVA, lucrarile de constructie urmand sa inceapa la finalul lunii aprilie.

La sfarsitul lunii martie, ministrul Transporturilor, Dan Sova, anunta ca acordul pentru constructia autostrazii va fi semnat in iunie, nu in aprilie, asa cum se anuntse initial, amanarea termenului fiind un lucru "eminamente pozitiv" intrucat statul a reusit sa obtina angajamentul ferm din partea BEI, BERD si BM pentru sustinerea proiectului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.