Business 28 Mai 2014 12:31
Managerii companiilor anticipeaza, pentru perioada mai-iulie, o tendinta de crestere a activitatii in constructii si comert si crestere moderata in industria prelucratoare si servicii, in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit indicatorului sold conjunctural transmis miercuri de INS.

Managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni cresterea moderata a volumului productiei (sold conjunctural +13%).

In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (sold conjunctural +53%) si pentru fabricarea bauturilor (sold conjunctural +41%) se va inregistra tendinta de crestere accentuata.

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +5%). In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare.

Potrivit estimarilor din luna mai 2014, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +28%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +23%).

Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +11%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +12%).

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +22%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +21%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +2%).

Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +17%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). In sectorul de servicii, se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -4%) si a preturilor (sold conjunctural +3%).

Citeste si:
Eficiența în industria construcțiilor cu ajutorul utilajelor...
Eficiența în industria...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.