Business 25 Mai 2014 14:42
Google discuta preluarea companiei de imagistica Skybox Imaging, pentru a-si imbunatati serviciile de navigatie si harti, iar valoarea tranzactiei ar putea ajunge la 1 miliard de dolari.

Negocierile sunt intr-o etapa incipienta, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei. Potrivit TechCrunch, pretul s-ar putea apropia de 1 miliard de dolari.

Skybox furnizeaza clientilor sai fotografii detaliate si servicii de analiza, printr-o retea de sateliti. Serviciile companiei au aplicatii in numeroase sectoare, printre care cel agricol, cel minier sau sectorul asigurarilor, transmite MEDIAFAX.

Google cauta oportunitati de diversificare a afacerilor si de imbunatatire a serviciilor, de la cautare online la cartografiere, de la telecomunicatii la distributia de muzica. Surse apropiate companiei au declarat recent ca Google ar discuta preluarea serviciului de live streaming Twitch.tv, o alta tranzactie care s-ar putea apropia de 1 miliard de dolari.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Google au refuzat sa faca comentarii.

Skybox a fost lansata in 2009 si are in prezent peste 100 de angajati. Printre actionarii companiei se numara fondurile de capital de risc Khosla Ventures, Bessemer Venture Partners, Canaan Partners si Norwest Ventures Partners. Skybox a atras, de la lansare si pana in prezent, finantari de peste 85 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.