Business 12 Mai 2014 12:38
Potrivit publicatiei britanice 'The Telegraph' Castelul Bran a fost scos la vanzare de proprietarii sai, Dominic, Maria Magdalena si Elizabeth de Habsburg.

Potrivit publicatiei britanice, aceasta nu va fi o tranzactie imobiliara traditionala, clasica, intrucat reprezentantii firmei imobiliare nu au pus semnul "De vanzare" in fata castelului, iar proprietarii acestuia prefera sa actioneze cu discretie si sa analizeze ofertele primite inainte de a alege ei insisi cumparatorul pe care il considera cel mai potrivit.

"Daca cineva ne va face o oferta rezonabila, vom cerceta cine sunt ei, ce ne propun ei si vom analiza cu seriozitate propunerea", a declarat Mark Meyer, de la firma de avocatura Herzfeld and Rubin. Aceasta casa de avocatura cu sediul la New York se va ocupa de vanzarea Castelului Bran, relateaza The Telegraph.

Actualii proprietari administreaza castelul si, potrivit publicatiei britanice, o fac destul de bine. In fiecare an, aproximativ 560.000 de persoane platesc aproximativ 5 euro pentru a vizita aceasta fortareata. Problema este ca cei trei proprietari au trecut deja de varsta de 70 de ani si nu mai au nici timpul, nici energia necesara pentru a se ocupa de administrarea si modernizarea Castelului Bran.

Cea mai mare problema este lipsa toaletelor si a salilor de baie. Acestea sunt oferite vizitatorilor intr-o zona aflata langa castel. Baile si toaletele au existat in structura rezidentiala, dar au fost eliminate de regimul comunist. Un drum aglomerat care trece chiar pe langa castel este un alt dezavantaj potential.

"Arhiducele Dominic si surorile sale tin foarte mult la castel, iar acesta se afla acum intr-o forma mult mai buna decat atunci cand era administrat de guvern", a declarat Mark Meyer. "Scopul este de a duce intregul complex la un nou nivel, de a redirectiona drumul si de a face din Bran o destinatie de vacanta, acel fel de loc in care oamenii pot sa stea pentru doua sau trei zile", a adaugat Meyer.

"Exista suficient teren in jur pentru a construi si un mic hotel. Acum instalam un ascensor din sticla, care ii va duce pe turisti pana la un tunel sapat in munte, unde vor vedea un spectacol de lumini despre Dracula si despre intreaga istorie a locului", a mai spus acesta.

Citeste si:
Ce s-a întâmplat cu casele de 250 de euro din satul Rotunda....
Ce s-a întâmplat cu casele de...

"De aceea, ne-ar placea ca oricine va cumpara castelul sa continue sa il utilizeze ca pe o destinatie turistica. Acesta nu este doar un monument national, este cea mai mare si cea mai semnificativa atractie din Romania", a adaugat Mark Meyer.

Familia Habsburg spera ca proprietatea lor sa atraga investitori care doresc sa transforme incasarile destul de modeste din prezent - care au la baza mitul vampirului Dracula - intr-un flux constant de venituri turistice.

Potrivit The Telegraph, arhiducele Dominic a oferit Guvernului Romaniei posibilitatea de a cumpara Castelul Bran cu 80 milioane de dolari.

Vorbind despre valoarea castelului, Mark Mayer a refuzat sa avanseze o cifra estimativa: "Trebuie sa va amintiti ca acest castel reprezinta istoria adevarata. Nu avem nevoie de oameni care sa mearga pe aici in costume de epoca. Locul vorbeste de la sine. In prezent, el genereaza un profit mic, dar, daca ajunge in mainile potrivite, are potentialul de a genera venituri mult mai mari decat putem sa ne imaginam".

Citeste si:
Halloween la Castelul Bran. Oficiali din MAI: „Elon Musk și...
Halloween la Castelul Bran....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.