Business 11 Mai 2014 13:55
Primul tren de calatori care inaugureaza transportul feroviar de persoane pe Podul Noua Europa a pornit sambata din orasul bulgar Vidin catre Calafat.

Potrivit postului, trenul a pornit catre Romania la ora locala 12.25 (12.25, ora Romaniei).

La ceremonie, din partea bulgara a fost prezent adjunctul ministrului bulgar al Transporturilor Petar Kirov.

"Astazi (sambata) am dat integral in folosinta Podul Noua Europa", a declarat Kirov, citat de MEDIAFAX.

Transportul feroviar international pe ruta Vidin-Golenti-Craiova va fi asigurat, incepand de duminica, de catre perechi de trenuri apartinand companiei de stat romanesti de cai ferate, a anuntat secretarul de stat de la Ministerul roman al Transporturilor Iulian Matache, la ceremonia de lansare, citat de postul bulgar.

Al doilea pod de pe Dunare, de la Calafat la Vidin, numit "Noua Europa" a fost inaugurat in iunie 2013. Romania si Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului Calafat-Vidin in martie 2000, insa initierea proiectului a intarziat din cauza fondurilor insuficiente.

Podul Calafat-Vidin este parte a coridorului paneuropean de transport care leaga orasul german Dresda de Istanbul (Turcia).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.