Business 9 Mai 2014 11:01
Apple este in discutii avansate pentru preluarea producatorului de casti audio Beats Electronics, care detine de asemenea o platforma online de muzica, tranzactie de 3,2 miliarde de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Preluarea Beats ar putea fi cea mai mare achizitie efectuata vreodata de Apple.

Beats Electronics a fost fondata de rapperul Dr. Dre si Jimmy Iovine, unul dintre cei mai influenti executivi din industria muzicala.

Apple si-ar extinde astfel prezenta pe piata distributiei online de muzica, preluand serviciul de streaming lansat in acest an de Beats. Pentru 10 dolari pe luna, clientii Beats primesc acces nelimitat la toate piesele si albumele din catalogul companiei, pe care le pot accesa de pe smartphone, tableta sau de pe computerul personal.

Distributia de muzica a devenit, in ultimii 10 ani, una dintre afacerile de baza ale Apple, datorita player-ului iPod si platformei iTunes.

Cu toate acestea, vanzarile de muzica in format digital ale Apple au scazut anul trecut pentru prima data de la lansarea iTunes, pe fondul migrarii unor clienti catre servicii precum Spotify, Pandora sau YouTube, platforma video a Google, potrivit datelor Nielsen SoundScan.

"Era download-ului digital a luat, practic, sfarsit", comenteaza pentru Bloomberg Aram Sinnreich, profesor de media la Universitatea Rutgers, care studiaza relatia dintre muzica si evolutia tehnologiei.

Apple detinea la sfarsitul lunii martie rezerve de 150,6 miliarde de dolari, astfel ca suma de 3,2 miliarde de dolari necesara pentru preluarea Beats nu ar pune probleme producatorului iPhone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.