Business 6 Mai 2014 15:42
Plaza Romania marcheaza inceperea lucrarilor de renovare si modernizare a centrului comercial, cu un eveniment. inedit.  In perioada 5 – 11 mai, Bryan Berg, singurul constructor profesionist de cladiri din carti de joc din lume si multiplu campion Guiness World Records, va recrea la Plaza Romania, cele mai mari constructii din carti de joc realizate pana acum la noi in tara.

Ateneul Roman, Palatul Parlamentului si Plaza Romania sunt cele trei cladiri pe care Bryan Berg le va construi din carti de joc, intr-un spatiu special amenajat in incinta centrului comercial.

Cladirile vor fi realizate din 1.200 de pachete, respectiv 64.800 de carti de joc. Berg nu va utiliza niciun fel de lipici, clei sau banda adeziva, doar maiestrie clasica si design de mare efect. Pe 24 mai, acestea vor fi „demolate” intr-o clipita, pentru a arata ca la mijloc nu este niciun truc.

„Ne pregatim sa aratam clientilor nostri o noua imagine Plaza Romania, odata cu lucrarile de renovare ce vor demara luna aceasta. Pentru a da startul modernizarii, l-am invitat pe artistul Bryan Berg, sa recreeze la scara redusa cladirea centrului comercial, alaturi de alte doua constructii emblematice din Bucuresti, Ateneul Roman si Palatul Parlamentului. ii invitam pe vizitatori sa-i analizeze tehnica si sa se bucure de spectacol. Cu siguranta vor fi uluiti!”, a declarat Razvan Gaita, General Manager Anchor Grup, conform site-ului CasaMea.ro

Brian Berg este la baza arhitect si detine o diploma de Master in Design de la Universitatea Harvard. Prima data a intrat in Cartea Recordurilor in 1992 pentru cea mai inalta cladire din carti de joc, record pe care si l-a autodepasit in 2004, realizand o constructie de 12 ori mai inalta. Cea mai mare constructie a sa masoara 7,75 metri si a consumat peste 4.000 de carti de joc.

Tehnica lui Bryan Berg este inspirata din fagurii albinelor si de celulele plantelor a caror structura se observa bine doar la microscop. Cladirile sale au fost testate in laboratoare de rezistenta materialelor si s-a constatat ca pot sustine sarcini de pana la 3,2 tone pe metru patrat, echivalentul a cate doua autoturisme pe fiecare metru patrat!

Luna aceasta, Plaza Romania incepe lucrarile de renovare, ce presun o investitie de 10 milioane de euro. Acestea vor fi realizate in etape, astfel incat doua treimi din spatiile centrului sa ramana functionale.

Citeste si:
O femeie a murit intr-un mall din Bucuresti, dupa ce a alunecat...
O femeie a murit intr-un mall...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.