Business 2 Mai 2014 12:33
Costul componentelor ochelarilor inteligenti Google Glass se ridica la doar 79,78 de dolari, potrivit estimarilor unui site specializat, in timp ce pretul de referinta fixat de Google este de aproape 19 de ori mai mare, de 1.500 de dolari, scrie cotidianul american Wall Street Journal.

Teardown.com, portal specializat in dezmembrarea si analiza gadgeturilor destinate consumatorilor, a examinat recent Glass si a estimat un cost al componentelor de 79,78 de dolari.

Un purtator de cuvant al Google a declarat ca estimarile Teardown.com sunt "total gresite", dar a refuzat sa faca alte comentarii.

Desi ecranul Glass, de numai cativa milimetri are o rezolutia inalta, iar proiectarea si productia au fost probabil costisitoare, Teardown.com a estimat costul la numai 3 dolari.

Cifrele se bazeaza pe o analiza preliminara si rapida, urmand sa fie revizuite dupa o verificare mai minutioasa a dispozitivului.

Pe langa pretul componentelor, asamblarea acestora intr-un spatiu atat de restrans precum cel disponibil la Google Glass ar putea adauga, de asemenea, costuri semnificative pentru compania americana, scrie Wall Street Journal.

Ochelarii Glass sunt asamblati in statul american California, mai scump pentru productia de gadgeturi decat Asia, unde se fabrica cea mai mare parte a componentelor pentru dispozitive mobile.

De asemenea, se adauga si costurile generate de ingineri si alti specialisti care au lucrat la Glass inca din 2011, platiti foarte bine de Google.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.