Expo Media, membru Marketing Insiders Group, va organiza cea de-a cincea editie a conferintei de nisa Fraud Management & Operational Risk Forum, pe 30 aprilie 2014, in cadrul  JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Cele mai frecvente fraude economice raportate de catre companii la nivel mondial, se impart dupa cum urmeaza: instrainarea bunurilor, fraudele de achizitie, mita si coruptie, criminalitate online si inselaciunile contabile, conform PWC - KRL Fraud Report 2013-2014. In functie de recurenta actiunilor, primele doua actiuni, se incadreaza la actiuni de criminalitate economica ocazionala, iar ponderea lor in procente este 69% pentru instrainarea bunurilor si 29% pentru fraudele de achizitie.

Aceasta actiune din urma, frauda in procesul de achizitie, poate fi, in functie de domeniul de activitate al companiei, atat o actiune ocazionala, cat si una sistematizata, periodica. Astfel, in cadrul criminalitatii periodice, cele mai frecvente infractiuni economice raportate in 2013 sunt dupa cum urmeaza: 29% fraudele de achizitii, 27% mita si coruptia, 24% actiuni de criminalitate online si 22% inselaciuni contabile. In 56% din cazuri, infractiunile au fost realizate de catre cineva din interiorul organizatiei.

Frauda comisa in mod periodic erodeaza atat integritatea angajatilor cat si pe cea a companiei, afectand organizatia nu doar la nivel economic, ci si la nivel de imagine si reputatie a brandului. La nivel global, 1 din 3 companii a fost victima unei infractiuni economice. Cele mai mari rate de criminalitate economica raportata la nivel modial au fost inregistrate in Europa de Est – 39 de procente, urmata de America de Nord cu 41 de procente si Africa cu 50 de procente.

O strategie pertinenta de evitare a fraudei si a riscului operational trebuie sa porneasca de la intelegerea numerosilor factori care pot duce la aparitia infractiunilor economice sau a pierderilor, in cazul riscurilor operationale. Preventia si gandirea strategica au devenit imperative pentru a evita situatiile financiare grave.

Riscul organizational nu este ceva static, nu cred ca se incadreaza intr-un sablon. Poate lua diferite forme in functie de industrie, de mediul economic, de oamenii din companie sau de zona geografica. Seamana mai degraba cu o bestie salbatica: daca o lasi nesupravegheata, produce pagube, dar daca reusesti sa o imblanzesti, obtii un avantaj valoros - un adevarat suport pentru organizatie.”, a declarat Radu Niculiu Managing Partner, B.st Media Concept si moderator al editiei de anul acesta a Conferintei de Fraud Management & Operational Risk.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, cel mai complex eveniment din România...
Agri Trade Summit 2024, cel...

Conferinta de Fraud Management & Operational Risk este un eveniment cu impact deopotriva educativ si strategic pentru comunitatea locala de business si va avea loc pe data de 30 aprilie 2014, in incinta JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Participantii la editia de anul acesta vor putea afla mai multe despre: tendinte curente si de viitor pentru preventie si managementul fraudei la nivel international, dar si in Romania, metode de profiling ”Fraudster” – psihologia cyber criminalului, metrice si tendinte de monitorizare (KRI, KFI), solutii si obstacole cu care se confrunta sectorul public versus sectorul privat, Risk Management Framework & Lifecycle etc.

Una dintre fraudele comune care afecteaza foarte puternic mediul de business este cunoscuta sub numele de bankruptcy fraud. Atat sectorul financiar precum si alte sectoare de activitate sufera din cauza acestui tip de frauda. <Bankruptcy fraud> si solutiile existente pentru identificarea si preventia acesteia sunt subiectele pe care le vom aborda in cadrul evenimentului Fraud Management & Operational Risk Forum.”, sustine Mihaela Andriescu, Business Developer- Keysfin.

Citeste si:
Consumul a patru pahare de vin într-o săptămână, pot crește riscul...
STUDIU: Consumul a patru...

Printre speakerii de anul acesta ai Conferintei de Fraud Management & Operational Risk Forum se numara experti de renume, pe plan local si international, din domenii de activitate orientate catre anticipare, identificare si solutionare a fraudei si managementul riscurilor operationale, cum ar fi: Radu Niculiu, Managing Partner, B.st Media Concept, Bogdan Fota, CEO, Ba-Management Services, Ana Sebov, Senior Manager Forensic Services, PWC, Aurelia Chiru, Specialist Forensic SRI, Mihai Tanase, Senior Manager, KPMG Romania si Kemal Ozmen, Partner, Ascentor Business Services.

”Avem nevoie de un concept nou de risc pentru ca suntem programati sa simplificam. Simplificand, avem senzatia ca pastram controlul. De aceea, intalnesc in continuare foarte multe firme in care se lucreaza dupa metoda teoretica a riscului: Ce nu este un risc iminent si mare, este eliminat (din memorie). De rest… ne ocupam cu masuri, detalii si amanunte. Ce bine ca pilotii de avioane nu gandesc asa, altfel am auzi zilnic despre accidente.”, a precizat Bogdan Fota, CEO, Ba-Management Services Pentru mai multe informatii despre evenimentul de afaceri va invitam sa accesati www.conference-arena.com.

Citeste si:
Conferința națională tineri cu scleroză multiplă 2023
Conferința națională tineri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.