British Council ii provoaca pe tinerii talentati in comunicarea stiintei sa se inscrie in cea mai importanta competitie globala dedicata acestui domeniu - FameLab -, care se desfasoara simultan in 28 de tari din lume.

Proiectul se afla deja la a saptea editie in Romania si se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, care studiaza sau lucreaza in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei, matematicii. Participantii trebuie sa aiba abilitati de comunicare si de prezentare, precum si un nivel avansat de limba engleza.

Cei care doresc sa participe la competitie se pot inscrie cu o prezentare video online sau participand la preselectiile regionale.

Pentru inscrierea online, candidatii trebuie sa realizeze o prezentare video, de maximum 3 minute, in care sa prezinte un subiect de stiinta intr-o maniera cat mai captivanta si accesibila publicului larg. Prezentarea video trebuie trimisa numai prin intermediul formularului de inscriere online, disponibil pe www.britishcouncil.ro, pana vineri, 29 aprilie, ora 24.00.

Juriul nu va lua in calcul calitatea tehnica a prezentarii, astfel incat concurentii se pot filma si singuri, avand la dispozitie un telefon mobil, o camera video sau un PC echipat cu camera video.

Urmatoarea preselectie regionala va avea loc in data de 25 aprilie, la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti, Sala Multimedia, iar inscrierile se fac prin completarea unui formular disponibil pe site-ul www.britishcouncil.ro. Formularul se poate trimite apoi, pana pe 24 aprilie, ora 13.00, la adresa de email famelab@britishcouncil.ro.

Fiecare participant poate prezenta, la alegere, in maximum 3 minute, o tema legata de stiintele naturii, matematica, fizica, tehnologie, medicina si altele, iar prezentarea trebuie sa fie distractiva, originala, sa aiba rigurozitate stiintifica si sa capteze atentia publicului neavizat.

Citeste si:
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost comparată cu Theo Rose:...
Irina Rimes, reacție dură...

Pana in prezent, au avut loc preselectii la Universitatea Politehnica Bucuresti, in cadrul Polifest, si la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, la Festivalul de Stiinta.

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" va organiza, de asemenea, o preselectie pentru studentii sai, pe 29 aprilie, la Facultatea de Medicina, Sala "Daniel Danielopolu".

FameLab este organizat de British Council in asociere cu The Times Cheltenham Science Festival din Marea Britanie si se desfasoara simultan in 28 de tari din lume. Competitia a fost conceputa pentru a promova tinerii care au talentul si abilitatile necesare comunicarii stiintei catre publicul larg.

In urma preselectiei realizate de un juriu de specialitate format din personalitati din lumea stiintei si din media, vor fi alesi 15 finalisti care vor concura in etapa nationala. Inainte de finala, candidatii selectati vor participa la un training sustinut de o echipa de specialisti de top in comunicarea stiintifica din Marea Britanie si Romania. Participantii se vor pregati astfel pentru marea finala, perfectionandu-si aptitudinile de comunicare, prezenta scenica si prezenta in fata camerei de filmat.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Competitia nationala va avea loc pe 22 mai si va desemna reprezentantul Romaniei la finala internationala ce se va desfasura in Marea Britanie, in cadrul Festivalului de Stiinta din Cheltenham, in luna iunie. Atat finala nationala, cat si cea internationala, se vor desfasura intr-un format de spectacol cu publicul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.