Dan Voiculescu a declarat marti, la Curtea de Apel Bucuresti, ca ar prefera sa fie anulata privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, pentru care este judecat si sa isi recupereze toti banii pe care i-a investit in institut.

"A aparut o idee care mi se pare foarte buna. Un avocat, nu stiu al cui, a ridicat problema anularii privatizarii, care inseamna ca ei sa-si ia terenul si cladirile alea superbe si sa le vanda cu 60 de milioane, cat cred ca valoreaza, iar eu sa-mi recuperez toti banii pe care i-am bagat in ICA. Va asigur ca este o suma foarte mare. As prefera sa se ia aceasta decizie", a spus fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, la iesirea din sediul Curtii de Apel Bucuresti, unde s-a judecat un nou termen in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare, transmite MEDIAFAX.

Voiculescu a mai spus ca nu ii este frica de faptul ca ar putea fi condamnat.

Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie, marti, apelurile formulate in dosarul in care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi si alte 11 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare.

In 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani.

Instanta a constatat ca a fost implinit termenul de prescriptie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Vlad Savulescu si Flavius Adrian Pop au fost condamnati la sase ani de inchisoare cu executare. Instanta a mai dispus condamnarea la cate cinci ani de inchisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

In cazul lui Marian Gheorghe Domnisoru, instanta a dispus incetarea procesul penal, constatand ca acesta a decedat in cursul procesului penal.
Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in acest dosar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.