Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca culturile agricole arata bine, dar au nevoie de precipitatii in urmatoarea perioada.

"Culturile arata bine. Intr-adevar, ar fi nevoie in perioada imediat urmatoare de cantitati de precipitatii. Daca ceea ce ne-au spus meteorologii se va adeveri, si anume ca va ploua in perioada urmatoare, dar si in luna mai, cred ca lucrurile vor fi bune, in special pentru cultura de toamna, dar si pentru culturile infiintate in primavara", a spus ministrul Agriculturii, potrivit MEDIAFAX.

Productia de cereale a Romaniei a crescut cu 64% anul trecut. Desi ocupa pozitii fruntase in UE la productia de porumb si grau, Romania este pe ultimele locuri in ceea ce priveste randamentele la hectar. Productia agricola vegetala a inregistrat cresteri la toate culturile datorita vremii favorabile.

Din punct de vedere al suprafetei cultivate cu grau in anul 2013, Romania s-a situat pe locul patru in UE, dupa Franta, Germania si Polonia, iar la productia obtinuta pe locul sase, dupa Franta, Germania, Marea Britanie, Polonia si Spania. In ceea ce priveste randamentul, Romania se afla printre ultimele tari in randul statelor membre.

Romania s-a situat pe primul loc la suprafata cultivata cu porumb, iar la productie s-a clasat pe locul doi, dupa Franta, datorita unui randament net inferior. De altfel, randamentul la porumb realizat de Romania este cel mai mic fata de cel al principalelor state membre. Floarea soarelui se numara printre culturile cu traditie in Romania. Atat din punct de vedere al suprafetei cultivate, cat si al productiei, in anul 2013, Romania s-a situat pe primul loc in UE.

In ceea ce priveste suprafata cultivata cu cartofi, in anul 2013 Romania s-a situat pe locul trei dupa Polonia, Germania si pe locul sapte la productie (dupa Germania, Olanda, Franta, Polonia, Marea Britanie si Belgia), din cauza randamentului inferior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.