Cofondatorul si director executiv al retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, intentioneaza sa compania Oculus VR, specializata in tehnologiile de virtualizare.

"Avem misiunea de a face lumea mai deschisa si mai conectata. Pentru a realiza acest scop, in decursul ultimilor ani, noi am creat aplicatii pentru telefonul mobil pentru a va ajuta sa partajati informatii. Mai avem multe de facut pentru telefoanele mobile, dar in acest moment am putea sa ne concentram asupra platformelor de viitor, capabile sa faca experientele personale mai utile si mai distractive", afirma Zuckerberg, citat de MEDIAFAX.

Potrivit publicatiei Forbes, Zuckerberg va plati pentru Oculus VR o suma de doua miliarde de dolari.

"Cel mai incredibil lucru in ce priveste tehnologiile (de virtualizare) este ca te poti simti prezent intr-un alt loc, alaturi de alte persoane", spune fondatorul Facebook, adaugand ca "misiunea (companiei) Oculus VR este de a te face sa traiesti imposibilul".

"Scopul nostru principal va fi de a ajuta Oculus sa-si realizeze produsul si sa sustinem crearea unor noi jocuri. Oculus va continua sa activeze in mod independent in cadrul Facebook (...). Dupa realizarea jocurilor, Oculus va deveni o platforma pentru multe alte experiente", a subliniat el.

Compania Oculus VR, care isi are sediul in statul american California, a fost fondata de catre Palmer Luckey, in varsta de 21 de ani. Oculus a reusit sa creeze un prototip de ochelari denumiti Oculus Rift, capabili sa redea un continut similar celui din jocurile de calculator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.