Facilitatile legale existente pentru tinerii care isi deschid o firma trebuie extinse la nivelul intregii populatii, astfel incat orice persoana, inclusiv batranii si pensionarii, sa isi poata infiinta prima firma, a declarat noul ministru delegat pentru IMM, Florin Jianu.
"Primul meu obiectiv este sa dam sansa fiecarui roman, oricarui om care nu a avut in tara asta o firma, sa-si poata deschide o firma, pur si simplu translatand stimulentele care exista intr-o lege pentru intreprinzatorii debutanti - deschidere fara costuri la Registrul Comertului, cu deduceri de taxe la angajator pentru minimum 2-maximum 4 angajati, grant de 10.000 euro de la stat reprezentand 50% din planul de afaceri si imprumut garantat de stat pana la 80.000 euro - sa extind la nivelul intregii populatii. Fiecare om din aceasta tara, fie el batran, pensionar, orice tip de categorie umana, sa dam posibilitatea fiecarui roman sa isi deschida o prima firma, daca nu a avut niciodata", a spus noul ministru, la Antena 3, scrie MEDIAFAX.

El a argumentat prin faptul ca in Romania sunt 22 intreprinderi mici si mijlocii la mia de locuitori in timp ce media europeana este de 50-56 IMM-uri la mia de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.