Victor Ponta a vorbit, duminica, despre revenirea axei pe valoarea adaugata la nivelul de 19%. Premierul a dezvaluit in ce conditii TVA ar putea scadea.

Revenirea taxei pe valoarea adaugata la nivelul de 19% este sustenabila daca Romania va continua sa inregistreze aceeasi crestere economica de anul trecut, de peste 3%, a declarat premierul

"Daca avem un ritm de crestere, asa cum am avut in 2013, de 3,5%, este sustenabila", a spus Ponta la Romania TV, scrie MEDIAFAX.

Intrebat ce sanse sunt sa mai fie atins acest nivel de crestere economica, premierul a amintit ca pentru acest an este estimat un nivel de "2 virgula", dar ca pentru anul trecut a fost prognozat un avans PIB de 1,6%, mult sub rezultatul final, adaugand: "Sa dea Dumnezeu sa se intample la fel si anul asta, sa ajungem undeva spre 3".

O cota redusa de TVA la produsele agroalimentare de baza cu conditia asigurarii spatiului fiscal necesar si revenirea la TVA de 19% in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt unele dintre prevederile din noul program al Guvernului.

TVA a fost majorata de Guvern, in vara anului 2010, de la 19% la 24%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.