Bursa de Valori Bucuresti afisa o scadere de 0,22% la jumatatea sesiunii interbancare de vineri, intr-o piata in care jucatorii au tranzactionat actiuni in valoare de 5,65 milioane lei (1,25 milioane lei), jumatate din lichiditatea de la aceeasi ora de joi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, afisa oscilatii nesemnificative, iar indicele BET-NG, care include titlurile companiilor din sectorul energetic, a scazut cu 0,4%.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,64%. In acelasi timp, indicele BET-XT se palsa cu 0,22% sub nivelul de joi, iar indicele BET-BK cu 0,56%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni romanesti, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de actiuni in functie de lichiditate, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Jucatorii au tranzactionat in prima parte a sedintei de joi actiuni de 5,65 milioane lei (1,25 milioane euro), jumatate fata de rulajul de 11,6 milioane lei (2,5 milioane euro) din prima parte a sesiunii de joi. Cele mai tranzactionate au fost actiunile OMV Petrom (1,24 milioane lei) si FP (1,05 milioane lei).

Cel mai recent transfer cu titlurile OMV Petrom a fost realizat la un pret de 0,439 lei, in scadere cu 0,23% fata de referinta, iar actiunile Fondului Proprietatea se tranzactionau la o cotatie de 0,817 lei, cu 0,37% mai jos fata de inchiderea de joi.

Actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) afisau o scadere semnificativa, de 4,59%, cel mai recent schimb fiind perfectat la 0,0644 lei. Rulajul era insa foarte redus, de 80.000 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.