Grupul austriac Volksbank a contractat grupul Rothschild ca intermediar pentru vanzarea subsidiarei din Romania, au declarat surse apropiate situatiei pentru agentia Bloomberg, preluata de Die Welt.

Selectarea bancii Rothschild marcheaza demararea oficiala a procesului de vanzare a Volksbank Romania SA, au afirmat sursele citate.

Banca austriaca trebuie sa vanda pana la sfarsitul anului 2017 subsidiara din Romania, conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeana, care prevede si renuntarea la alte active, transmite MEDIAFAX.

In luna octombrie a anului trecut, controlul Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia.

Grupul Volksbank detine 51% din actiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania si BPCE din Franta au cate 24,5%.

Volksbank are active de circa 4 miliarde euro in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.