Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca a aprobat memorandumul pentru acordul cu FMI.

Basescu a declarat ca, asa cum l-a informat pe premierul Victor Ponta in discutia pe care au avut-o in cursul zilei, a aprobat memorandumul pentru semnarea scrisorii cu Fondul Monetar International.

"Daca veti citi programul cu atentie, veti vedea ca pentru fiercare dintre dumneavoastra este foarte mult de facut", le-a spus presedintele noilor ministri care au depus juramantul la Palatul Cotroceni, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca cea mai mare parte preconditiilor sunt deja indeplinite.

"Sper ca acest accord cu FMI, care este practic un program de guvernare, sa fie indeplinit spre binele Romaniei. Chiar daca unele masuri nu sunt cele mai placute, am convingerea ca ele vor duce al cresterea competitivitatii Romaniei", a mai spus presedintele.

Seful statului a tinut sa precizeze ca Romania are o problema in ceea ce priveste cresterea competitivitatii in companiile de stat.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, Traian Basescu a semnat miercuri "Memorandumul cu tema: a. Aprobarea rezultatului discutiilor purtate in perioada 21 ianuarie - 4 februarie 2014 in cadrul misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale aferente programului curent de asistenta financiara de tip preventiv; b. Aprobarea semnarii de catre domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru, impreuna cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, a Scrisorii de intentie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.