Compania rusa Gazprom a anuntat ca va anula, din aprilie, tarifele preferentiale la gaze pentru Ucraina, stabilite in decembrie in cadrul unui plan de salvare al acestei foste republici sovietice, a anuntat marti directorul gigantului rus Aleksei Miller, relateaza AFP.

"Dat fiind ca Ucraina nu isi indeplineste obligatiile, nu indeplineste acordurile privind rabatul semnat drept clauza aditionala la contract, Gazprom a decis sa nu mai prelungeasca rabatul, iar acest lucru se va intampla de luna viitoare", a declarat Miller, citat de agentiile ruse, in cadrul unei intrevederi cu premierul Dmitri Medvedev, transmite MEDIAFAX.

El a sugerat, de asemenea, ca Rusia sa acorde Kievului, intre doua si trei miliarde de dolari pentru reglarea datoriei privind gazele.

"Bineinteles, valoarea datoriei este importanta. Pentru Gazprom, varianta cea mai simpla si eficienta ar fi sa acorde Ucrainei un credit de 2-3 miliarde de dolari pentru reglarea datoriei si pentru plata livrarilor de gaze actuale", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.