Vanzarile grupului farmaceutic sloven Krka in Romania au atins anul trecut 50,6 milioane de euro, in crestere cu peste 7% fata de 2012, cand a raportat 47 milioane euro, piata locala mentinandu-se pe primul loc la nivelul grupului in Europa de Sud-Est, reiese dintr-un raport al companiei.

A doua piata ca marime in regiune este Croatia, unde grupul sloven a raportat vanzari de 32,5 milioane euro.

Potrivit MEDIAFAX, la nivelul Europei de Sud-Est, care reprezinta 12,1% din vanzarile totale ale grupului, Krka a inregistrat cresteri in Romania, Macedonia si Kosovo si scaderi in Croatia, Serbia, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Albania si Muntenegru.

Potrivit datelor companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania, Krka se situeaza pe locul 10 in topul companiilor farmaceutice din Romania, cu o cota de piata de 2,7%.

Per total, grupul a vandut anul trecut medicamente si produse veterinare de 1,2 miliarde euro, in crestere cu 5% comparativ cu 2012, din care doar 86,6 milioane de euro in Slovenia.

Krka produce medicamente generice pe care le comercializeaza in peste 70 de state la nivel mondial. Compania are centre de productie in Slovenia, Polonia, Rusia, Croatia si Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.