Bosch a investit 77 milioane de euro in centrul de cercetare si productie din Cluj, unitatea pusa in functiune la finele anului trecut urmand sa fie deschisa oficial la 9 mai, a anuntat miercuri compania germana.

"Anul trecut, Bosch a angajat circa 325 de persoane atat pentru activitatile de productie, cat si pentru cele de cercetare si dezvoltare. Concernul german va continua si in anul 2014 procesul de angajare din Cluj", se arata intr-un comunicat al companiei, transmite MEDIAFAX.

Centrul, situat in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, are o suprafata totala de circa 38.000 de metri patrati si va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si aproximativ 20.000 de angajati.

In Romania, Bosch are activitati la Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara, cu circa 2.000 de angajati la inceputul anului. Extinderea activitatilor de productie si dezvoltare va contribui la majorarea personalului pana la finalul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.