Clientii BCR vor avea posibilitatea de a achita prin internet banking impozitele sau taxele catre bugetele locale si de stat, respectiv impozitul pe cladire, masina, terenuri, pe venituri din inchiriere, activitati independente si salarii, a anuntat luni banca.

"Aceasta perioada a anului este una dintre cele mai aglomerate perioade la ghiseele administratiilor locale, unde clientii vor sa isi plateasca taxele si impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% in conditiile in care achita impozitul pana la data de 31 martie. (...) Tinand cont ca oferim posibilitatea platii impozitelor aferente tuturor primariilor, clientii BCR pot plati si pentru cladiri si terenuri din mediul rural aflate in proprietatea lor sau a familiei, evitand astfel drumurile necesare in acest scop, economisind semnificativ timp si bani", a declarat intr-un comunicat Catalin Ionescu, seful departamentului E-channels din cadrul BCR, citat de MEDIAFAX.

Clientii pot plati atat in numele lor, cat si in numele altor membri ai familiei, in acest caz fiind necesar sa introduca CNP-ul persoanei respective.

Prin aplicatia de internet banking, acestia mai pot plati orice tip de impozit si taxa catre bugetele locale (orice primarie din Romania din mediul urban sau rural), bugetul de stat, cel al asigurarilor sociale de stat, al asigurarilor pentru somaj si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

"Pentru realizarea platilor catre aceste bugete clientii trebuie sa cunoasca si sa selecteze din lista tipul de buget in care primaria sau institutia beneficiara incadreaza respectivul impozit. Sumele de plata pentru impozite sunt comunicate in general de catre fiecare primarie catre cetateni printr-o scrisoare de informare ce contine decizia de impunere", se mai arata in comunicat.

BCR transmite catre Ministerul Finantelor Publice toate informatiile privind operatiunile de plati individuale aferente sumelor colectate. In baza acestora, Ministerul Finantelor Publice asigura transferul sumelor catre conturile corespunzatoare de venituri bugetare, in termen de maxim doua zile lucratoare de la data creditarii contului deschis la trezoreria operativa centrala.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.