Curtea de Apel Bucuresti va analiza joi recursurile formulate de 11 traderi, 2 sindicate si Termoelectrica privind decizia fostului administrator judiciar al Hidroelectrica de a nu recunoaste creante de 1,3 miliarde lei, o hotarare favorabila acestora ducand la reintrarea companiei in insolventa.

"«Baietii destepti» forteaza astazi la Curtea de Apel redeschiderea insolventei Hidroelectrica. Ei au facut recurs la masura administratorului judiciar de a nu le recunoaste creante de 1,3 miliarde lei, reprezentand daune pentru denuntarea contractelor cu Hidroelectrica. Daca se admite doar unul din cele 14 recursuri Hidroelectrica va intra din nou in insolventa", a declarat pentru MEDIAFAX Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica.

El a adaugat ca Hidroelectrica va fi listata la bursa pe 30 iunie, prin vanzarea a 15% din actiuni.

Hidroelectrica a fost in insolventa in perioada iunie 2012 - iunie 2013, principalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub nivelul pietei prin contracte preferentiale incheiate "baietii destepti" din energie.

Compania are o capacitate de productie instalata de 6.400 MW, reprezentand circa o treime din totalul unitatilor de productie din Romania, si asigura anual circa 30% din necesarul de electricitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.