Compania Rompetrol Rafinare, din grupul Rompetrol, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri bruta de 4,89 miliarde de dolari, in crestere cu 6% comparativ cu nivelul de 4,61 miliarde de dolari din 2012, iar pierderile au fost reduse cu aproximativ 40%, la 98,97 milioane de dolari.

Compania a avut in 2012 pierderi de 163,03 milioane de dolari.

Potrivit MEDIAFAX, situatiile financiare aferente anului trecut sunt neauditate si consolidate, iar raportarea a fost realizata conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), potrivit unui comunicat al companiei transmis luni Bursei de Valori Bucuresti.

Rezultatele consolidate includ companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.

Exporturile realizate de Rompetrol Rafinare au ajuns anul trecut la 1,7 miliarde de dolari, la fel ca in 2012.

Compania a produs anul trecut aproximativ doua milioane tone de motorina, cel mai ridicat nivel atins de rafinarie de la punerea sa in functiune in 1979, potrivit comunicatului.

In comunicat se precizeaza ca Rompetrol Rafinare a contribuit anul trecut cu 1,4 miliarde de dolari la bugetul de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.