Premierul Ponta a amintit, in Guvern, ca intentiile privind impozitul diferentiat pentru anumite categorii de persoane fizice si reducerea CAS sunt anuntate si semnate public de trei ani si a spus ca apreciaza ca presa a relatat, miercuri, despre aceste masuri, deoarece se face "reclama" Guvernului.

"Apreciez foarte mult ca astazi s-a aflat in sfarsit un lucru pe care l-am stabilit in USL din 2011, l-am pus in Acordul de Parteneriat al USL, in programul de guvernare, l-am anuntat impreuna cu totii, si anume: ca nu creste cota unica de la 16%, ramane unica pentru toate societatile comerciale si pentru anumite categorii de persoane fizice defavorizate incercam sa o ducem la 12% si la 8%, asa cum am trecut, in acelasi program, reducerea contributiilor de asigurari sociale si reducerea TVA. Daca azi au aflat ceea ce tot am semnat si am anuntat de 3 ani de zile in USL, e bine ca ne fac reclama pentru masurile noastre bune pe care ni le dorim si pentru care am obtinut votul oamenilor. Nu e nicio schimbare in programul USL de patru ani si au aflat azi ca vrem sa punem 12% cu 8%", a spus Ponta in sedinta de guvern, zambind, in fata presei, transmite MEDIAFAX.

El a sustinut declaratia dupa ce presa a relatat, miercuri, pe larg, intentia Guvernului de a introduce impozitul diferentiat pe venitul salarial, de 8%, 12% si 16 %, si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale incepand cu luna iulie 2014, citand Strategia fiscal-bugetara pe 2014-2016, prezentata insa public pe site-ul Ministerului Finantelor din luna mai 2013 si aprobata tot anul trecut de catre Guvern si Parlament.

Astfel, in Strategia fiscal-bugetara 2014-2016, postata pe site-ul Ministerului Finantelor in primavara anului trecut si aprobata tot in 2013 de Guvern si Parlament, se afirma, la capitolul privind "Tendinte ale principalelor taxe si impozite pe orizontul 2014-2017", ca se intentioneaza "introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit, precum si reducerea semnificativa a CAS cu 5 puncte procentuale incepand cu luna iulie 2014, care prin masurile ce vor fi intreprinse va avea un impact bugetar neutru".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Aceste doua intentii au facut in numeroase randuri obiectul declaratiilor si dezbaterilor publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.