Nokia Corporation, asociatul unic al Nokia Romania, a vandut toate partile sociale catre Nokia Finland Oy pentru 18,84 milioane de euro, operatiunea fiind parte a procesului de pregatire a diviziei de telefoane a grupului finlandez pentru tranzitia catre Microsoft, aprobata in noiembrie 2013.

"Aceasta schimbare face parte din pregatirea diviziei noastre de business D&S (Devices & Services) pentru tranzitia catre Microsoft. Ne vom continua activitatea in Romania", au declarat reprezentantii grupului Nokia, potrivit MEDIAFAX.

In luna noiembrie 2013, actionarii Nokia au aprobat vanzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft pentru 5,44 miliarde de euro.

Acordul de vanzare cu Microsoft a fost semnat in luna septembrie, dupa ce Nokia si-a pierdut relevanta pe piata telefoanelor inteligente (smartphone), in lipsa unui raspuns credibil la iPhone, lansat in 2007 de grupul american Apple.

Odata cel mai mare producator de smartphone-uri, cu o cota de piata de peste 50%, Nokia a ajuns la aproximativ 3% din piata si a iesit din topul primilor cinci producatori mondiali de terminale mobile.

La nivelul anului 2012, Nokia Romania a consemnat afaceri de 26,5 milioane de lei, de la 4,1 miliarde de lei in urma cu an.

Reducerea drastica a cifrei de afaceri a fost determinata de oprirea productiei de telefoane mobile la Cluj in 2011 in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor.

Grupul finlandez a inceput productia la Jucu, Cluj, in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.