Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, l-a numit marti in functia de CEO pe Satya Nadella, un veteran aflat de 22 de ani in companie si fost sef pentru servicii enterprise si cloud, iar cofondatorul Bill Gates va deveni consilier in probleme de tehnologie.

Nadella, care preia postul de sef al Microsoft de la Steve Ballmer, va fi al treilea director general din istoria companiei americane, dupa Gates si Ballmer, transmite MEDIAFAX.

Gates, anterior presedinte al consiliului director, va ocupa un loc in board ca fondator al companiei si postul de consilier pe probleme de tehnologie, ajutandu-l pe Nadella sa stabilieasca directia in privinta dezvoltarii de noi produse, se arata intr-un comunicat al Microsoft.

"In aceasta perioada de transformari, nu exista persoana mai potrivita sa conduca Microsoft decat Satya Nadella", a declarat Gates.

Numirea lui Nadella pune capat unui proces de selectie inceput in august si care a implicat peste 100 de candidati. Anterior, Nadella a detinut postul de vicepresedinte executiv pentru divizia de servicii enterprise si cloud.

Printre variantele luate in calcul pentru cea mai importanta functie de la Microsoft s-au numarat seful Ford, Alan Mulally, si presedintele Oracle, Mark Hurd.

In aceasta perioada de cinci luni s-a intensificat dezbaterea privind viitorul Microsoft. Dominatia companiei in IT a fost erodata in ultimul deceniu de aparitia de noi dispozitive si sisteme de operare, lansate de Apple si Google.

Numirea lui Nadella ii va nemultumi, insa, pe cei care considerau ca plecarea lui Ballmer ofera o oportunitate pentru instalarea unei persoane din exterior la conducerea Microsoft, noteaza Financial Times.

John Thompson, membru al board-ului Microsoft, il va inlocui pe Bill Gates in functia de presedinte, se arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.