Acciza de 7 eurocenti va fi introdusa din aprilie la benzina si motorina, iar presedintele Traian Basescu va semna documentele pentru ca acordul cu FMI sa redevina operational, deoarece memorandumul nu va include aceasta masura, a declarat premierul Victor Ponta.

"Daca presedintele semneaza nu mai e nevoie sa facem compromisuri", a spus Ponta, intrebat de ce nu se mai amana acciza la motorina cu inca trei luni, asa cum se discuta in urma cu o saptamana.

El a adaugat ca nu a discutat cu presedintele, dar ca se bazeaza inclusiv pe declaratiile anterioare in acest sens ale acestuia.

"Am fost asigurat ca, in urma discutiei de ieri (duminica-n.r.) dintre reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale cu presedintele, ca si blocajul politic practic inceteaza; presedintele isi va indeplini atributiile constitutionale de a semna documentele necesare pentru ca acordurile noastre sa redevina operationale (...) Presedintele stie ca e acciza, dar nu vrea sa o vada in fata ochilor cand semneaza. Si mie mi se pare copilaresc, dar important e sa semneze. Presedintele a spus ca semneaza scrisoarea si memorandumul daca nu se trece nimic despre acciza, ca acciza e deja o taxa in vigoare", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, surse oficiale au declarat, duminica, ca presedintele Traian Basescu va semna scrisoarea cu FMI daca acciza de 7 eurocenti la benzina nu va fi specificata in document.

"Fondul este flexibil si insista doar pe acoperirea deficitului creat prin amanarea accizei de 7 eurocenti la carburanti. Nici macar modul de compensare nu va fi detaliat in scrisoare, dar este evident ca pana la mijlocul anului se vor face economii de cheltuieli la unele ministere. Dupa cum era de asteptat, cele mai importante reduceri o sa fie operate acolo unde s-au dat cei mai multi bani. Daca la mijlocul anului veniturile se vor ridica la nivelul programat, atunci rectificarea nu va consfintii o reducere de cheltuieli la aceste ministere", au explicat surse oficiale.

Premierul Victor Ponta a confirmat luni ca in functie de incasarile din primele sase luni, se vor aplica reduceri de cheltuieli la unele ministere la prima rectificare din acest an.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.