Daniel George Tudor, functionar in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, fost presedinte, este urmarit penal in dosarul "Carpatica", in care au fost retinuti Ilie Carabulea, Marian Mirzac si Radu Mustatea, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

Tudor este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un interes patrimonial sau nepatrimonial.

Potrivit DNA, in perioada mai - iunie 2013, Ilie Carabulea Ilie, Marian Mirzac si Radu Mustatea, impreuna cu alte persoane, au constituit o asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

"Prin initierea, respectiv, constituirea acestui grup infractional, Carabulea Ilie si Mirzac Marian au reusit, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara asupra activitatii societatii de asigurari respective, astfel incat sa nu reiasa deficiente grave", sustin procurorii, potrivit MEDIAFAX.

Gruparea infractionala a fost sprijinita de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea si Daniel George Tudor, functionari cu atributii de conducere si executie in cadrul ASF.

Procurorii anticoruptie sustin ca, in perioada martie - aprilie 2013, Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a ignorat concluziile unui raport de control intocmit de catre functionarii ASF care evidentia deficiente grave la societatea de asigurari detinuta si controlata indirect de Carabulea, nereguli ce ar fi impus obligatoriu o majorare de capital in cuantum de 15 milioane de euro si suspendarea autorizarii de functionare, pana la remedierea deficientelor.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mirzac, si Radu Mustatea, membru in CA al acestei companii, au fost retinuti, marti seara, de procurorii anticoruptie, care propun arestarea lor.

Retinerile au fost dispuse in urma audierilor de marti de la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Cei trei vor fi prezentanti miercuri Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.