Introducerea accizei de 7 eurocenti ar putea fi din nou amanata, cu inca trei luni, dar numai pentru motorina, premierul Victor Ponta afirmand ca aceasta varianta poate fi luata in calcul daca se dovedeste ca este viabila din punct de vedere economic.

"Cu acciza la carburant e foarte clar, singurul lucru pe care mai putem sa-l facem, in baza discutiilor cu partenerii nostri internationali, ar reprezenta, eventual, inca trei luni pentru motorina de amanat, daca lucrul acesta se dovedeste si economic, nu doar politic bine", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

La sfarsitul anului trecut, dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu va promulga bugetul pe 2014 cu majorarea accizei la carburant si dupa ce transporatorii au anuntat ca aceasta crestere va fi inclusa in pretul motorinei, pe care o folosesc drept carburant, premierul Victor Ponta a anuntat ca negociaza cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana amanarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorina, folosita de catre transportatorii de marfa, si aplicarea acesteia doar la benzina.

Ulterior, dupa o discutie cu presedintele Basescu, premierul a anuntat ca va amana cu trei luni, pana la 31 martie 2014, majorarea accizei si la benzina, nu doar la motorina, iar seful statului a precizat ca in aceste conditii poate promulga bugetul pe acest an.

Marti, premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul nu poate renunta la introducerea accizei de 7 eurocenti la carburanti deoarece bugetul deja aprobat nu poate fi redeschis si nici inchis fara aceasta taxa, afirma premierul Victor Ponta, care sustine ca acest punct de vedere i-a fost transmis si presedintelui Traian Basescu de Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

El a adaugat ca este dreptul presedintelui sa decida daca, in aceste conditii, nu va semna din nou memorandumul cu FMI.

Guvernul vrea ca board-ul Fondului Monetar International sa aprobe doua evaluari ale acordului preventiv al Romaniei, dupa ce presedintele Traian Basescu a refuzat sa semneze ultimul memorandum, opunandu-se astfel introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenti pe litru de carburanti, document care incheia evaluarea derulata la finele anului trecut de FMI.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.