Google anunta, intr-un comunicat, inceperea perioadei de inscriere in programul Google CS4HS 2014 (Computer Science for High School), menit sa promoveze stiintele informatice (computer science) in randul elevilor de liceu si gimnaziu.

Potrivit comunicatului, motorul principal al acestui program sunt universitatile, care vor instrui si sprijini profesorii si elevii din licee si scoli generale.

Prin acest program, universitatile primesc finantare de pana la 15.000 de dolari din partea Google, pentru pregatirea viitoarei generatii de specialisti IT, scrie MEDIAFAX.

Pentru a primi finantare, universitatile trebuie sa dezvolte workshop-uri si alte tipuri de proiecte de instruire pe zona de computer science, la nivelul liceelor si gimnaziilor. Acestea pot fi sub forma de seminarii de pregatire offline sau online, dar si sub forma de resurse oferite profesorilor si institutiilor respective.

Universitatile interesate sa se inscrie in programul CS4HS 2014 o pot face urmand urmatorul link: http://goo.gl/BHRFYn. Data limita pentru inscrierea proiectelor este 17 februarie.

Mai mult detalii despre CS4HS 2014 pot fi gasite pe pagina programului: http://cs4hs.com/index.html.

In 2013, prin programul CS4HS, Google a finantat 34 de proiecte de educatie pe zona de computer science din 18 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Pentru universitatile din Europa, valoarea finantarii care poate fi obtinuta pe un proiect se ridica la 15.000 dolari si depinde de numarul de participanti in cadrul seminariilor. Alegerea proiectelor care vor primi finantare se face in urma unui proces de evaluare a lor.

In editiile anterioare ale programului, Universitatea Politehnica din Bucuresti a fost una dintre institutiile care au primit finantare in cadrul programului. Proiectul a vizat organizarea a doua sesiuni de seminarii pentru liceeni pasionati de informatica din toata tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.