Google a cumparat compania britanica DeepMind, cu activitati de cercetare in zona inteligentei artificiale, pentru aproximativ 300 milioane de lire sterline (360 milioane euro), cea mai mare preluare realizata pana acum de compania americana in Europa, potrivit Financial Times (FT).

DeepMind, cu sediul la Londra, a fost sustinuta financiar pana acum de fondurile de capital de risc controlate de miliardarii Peter Thiel (cofondator PayPal) si Li Ka-shing (Hutchison Whampoa).

O companie "secretoasa", DeepMind a dezvoltat recent tehnologii sofisticate prin care computerele pot invata pe cont propriu noi functii, fara asistenta din partea unui operator, potrivit FT.

Informatiile au fost confirmate de doua surse apropiate situatiei, noteaza Financial Times.

Una dintre surse sustine ca Google s-a miscat extrem de repede pentru a prelua compania inaintea Facebook, absorbind echipa DeepMind. Contactati de FT, reprezentantii Google au refuzat sa comenteze informatiile, scrie MEDIAFAX.

La finalul anului trecut, Facebook a infiintat o echipa de cercetare in zona inteligentei artificiale.

IBM a alocat 1 miliard de dolari pentru investitii intr-o noua divizie responsabila de dezvoltarea proiectului Watson, supercomputerul inteligent.

DeepMind a anuntat anterior ca primele aplicatii comerciale ale tehnologiilor dezvoltate vor fi in zona jocurilor video, comertului electronic si simularilor.

In pofida finantatorilor de renume si unei campanii agresive de angajari in Marea Britanie, DeepMind a reusit sa pastreze discretia cu privire la proiectele sale, noteaza FT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.