Fontana di Trevi, Turnul Eiffel si castelele din Praga ii atrag pe turistii romani de Valentine's Day in acest an, iar numarul celor care vor petrece sarbatoarea indragostitilor intr-o destinatie externa va creste cu 20% comparativ cu anul trecut, arata un studiu al portalului de turism Vola.ro.

Numarul romanilor care vor petrece in acest an Valentine's Day intr-o destinatie externa va creste cu 20% deoarece sarbatoarea este la inceputul weekend-ului in 2014 si pentru ca evenimentul este din ce in ce mai mediatizat in Romania. Cele mai cautate destinatii sunt, dupa cum arata rezervarile, Roma, Viena, Praga, Paris si Barcelona, potrivit Vola.ro.

"Se cauta destinatiile romantice, dar si accesibile ca pret. Valentine's Day din 2014 prinde weekend-ul si, mai mult, se desfasoara in extrasezon, cand tarifele oricum sunt mai mici decat in alte perioade ale anului. Tocmai din acest acest motiv, Roma, Viena si Praga sunt in top 5 la preferinte", a declarat, intr-un comunicat de presa, Ioana Balanescu, directorul departamentului Pachete Turistice din cadrul Vola.ro, transmite MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Parisul a ramas in top si intotdeauna s-a cerut, mai ales de Valentine's Day. Roma a urcat pe primul loc in clasament nu doar pentru ca este o destinatie ieftina, ci si pentru ca este perceputa ca un oras romantic. In plus, companiile aeriene au promotii in aceasta perioada.

Pretul unui city break la Paris de Sfantul Valentin porneste de la 300 de euro de persoana si acopera biletul de avion cu taxele incluse, trei nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun si asigurarea de calatorie. Acelasi pachet, dar la Roma, poate fi cumparat la tarife incepand de la 175 de euro de persoana, la Viena sau la Praga de la 200 de euro de persoana, in timp ce pentru Barcelona un tanar indragostit trebuie sa scoata din buzunar cel putin 250 de euro.

"Desigur, la aceste pachete se poate adauga o croaziera pe Sena, o cina la Turnul Eiffel, tururi de oras, bilete pentru autobuzele Hop on Hop Off sau carduri cu reduceri la principalele obiective turistice si la restaurante. Se constata ca din ce in ce mai multi romani pleaca in vacante cu ocazia zilei de Valentine's Day. Majoritatea prefera pachetele de tip city break in Europa pentru ca sunt mult mai accesibile decat vacantele in afara continentului si turistii nu au nevoie decat de cateva zile libere. Din acest motiv, Valentine's Day de anul acesta este foarte cautat. Pachetele sunt cu plecari joi si vineri si dureaza pana duminica sau luni. Cu siguranta se va simti o crestere de cel putin 20% a numarului de romani care aleg sa petreaca Valentine's Day intr-un oras european, din estimarile Vola.ro", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

De multe ori, de Valentine's Day, hotelurile adauga la pachete cosuri cu fructe, sticle cu sampanie sau mici cadouri de bun-venit.

Valentine's Day este "Ziua Indragostitilor" in traditia occidentala si se sarbatoreste pe data de 14 februarie.

Agentia de turism online Vola.ro a devenit in luna octombrie a anului trecut, pentru al treilea an consecutiv, compania de tehnologie cea mai dinamica din Europa Centrala, potrivit topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, dupa ce in ultimii cinci ani si-a majorat veniturile de peste 57 de ori, ajungand la 92,8 milioane de lei in 2012.

Vola.ro este cea mai mare agentie de turism online din Romania si deserveste persoane fizice sau companii, oferind bilete de avion de linie si low-cost, rezervari hoteluri, city break-uri, vacante, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.