Germana Sabine Lautenschlager va deveni pe 27 ianuarie unul dintre cei sase membri ai consiliului director al Bancii Centrale Europene (BCE) si prima femeie care va ocupa un astfel de post, dupa ce a obtinut marti acordul Consiliului Uniunii Europene.

Lautenschlager il va succeda, pentru un mandat unic de opt ani, pe compatriotul sau Jorg Asmussen, care a demisionat in aceasta luna pentru a face parte din guvernul german, relateaza AFP.

Numirea Sabinei Lautenschlager, la recomandarea BCE, a fost deja sustinuta, printr-un vot consultativ, de Parlamentul European, care se exprimase deja pentru angajarea unor femei in structurile acestei institutii, scrie MEDIAFAX.

Sabine Lautenschlager, 49 de ani, se ocupa, in cadrul bancii centrale germane, Bundesbank, de supravegherea institutiilor de credit.

In timpul audierilor in comisia economica a Parlamentului European, Lautenschlager s-a declarat in favoarea unei politici monetare ortodoxe, ea aratand ca principalul obiectiv al BCE este asigurarea stabilitatii preturilor. Ea a apreciat totodata ca mentinerea dobanzilor la un nivel scazut o perioada lunga de timp nu este lipsita de riscuri.

BCE a redus in noiembrie dobanda cheie la minimul record de 0,25%, pentru sustinerea economiei zonei euro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.