Numarul turistilor care au calatorit anul trecut in strainatate a crescut cu 5% la nivel mondial, la aproape 1,1 miliarde de persoane, in pofida dificultatilor economice actuale, acestia fiind atrasi in special de Europa si Asia, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT).

In total, 1,087 miliarde de turisti s-au deplasat anul trecut dintr-o tara in alta, cu 52 de milioane mai multi fata de anul precedent, relateaza AFP.

"In pofida dificultatilor economice, datele referitoare la turismul international depasesc cu mult asteptarile noastre", se arata intr-un comunicat la OMT.

Pentru acest an, OMT prognozeaza o crestere de 4%-4,5% a numarului de turisti care se vor deplasa in strainatate.

Europa, aflata in criza, a surprins in 2013 prin atragerea cu 5% mai multi turisti comparativ cu 2012. Majorarea reprezinta cea mai puternica crestere in valoare absoluta la nivel mondial, respectiv de 29 de milioane de turisti, la un total de 563 de milioane de vizitatori.

"Este o cifra importanta mai ales avand in vedere situatia economica regionala, dar si faptul ca a pornit de la nivelurile ridicate din 2011 si 2012", potrivit OMT.

Regiunea Asia-Pacific a inregistrat cea mai mare crestere relativa, de 6%, respectiv de 14 milioane mai multi turisti care au calatorit dintr-o tara in alta, numarul total al acestora ajungand la 248 de milioane persoane. Cea mai mare crestere din aceasta regiune a fost inregistrata de Asia de Sud-Est, de 10%, scrie MEDIAFAX.

Africa a atras anul trecut cu 6% mai multi turisti fata de 2012, la un nou nivel record de 56 de milioane de persoane, potrivit OMT. Regiunea America a beneficiat de o crestere ceva mai lenta, de 4%, a numarului de turisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.