Tara noastra si Estonia au inregistrat, in decembrie 2013, o crestere medie a preturilor de consum de 3,2% pe ultimele 12 luni, cea mai mare rata din Uniunea Europeana.

Desi avem cele mai mici salarii minime pe economie din Uniune, platim mai mult decat restul europenilor pe alimente si alte bunuri de consum. Anul trecut, preturile au crescut in medie cu 3,2%, adica cele mai mari scumpiri din Uniune.

Suntem urmati de Olanda si Marea Britanie, unde cresterea medie a preturilor a fost de 2,6%. E drept, salariile lor nu se compara cu ale noastre, scrie antena3.ro.

De cealalta parte, la capitolul state unde inflatia a inregistrat valori minime sau preturile chiar au scazut, se afla Grecia, Letonia, Bulgaria si Suedia.

La nivelul intregii Uniuni Europene, rata medie a inflatiei pentru tot anul 2013, a fost de 1,5%, iar in zona euro de 1,4%, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.