Directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Stelian Tanase, a declarat ca a transmis ministrului de Finante un proiect privind majorarea taxei TV, propunere pe care o va prezenta si premierului Victor Ponta in cursul saptamanii viitoare.

Senatorul PSD Georgica Severin, presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, a declarat, joi, ca sustine marirea taxei TV de la 4 lei pe luna la 6-8 lei lunar, precizand insa ca acesta este un punct de vedere personal, care nu angajeaza Guvernul.

"Sustin de foarte multa vreme ca marirea taxei TV este o necesitate. Radioul si televiziunea trebuie privite ca servicii publice. Ele nu pot fi bagate in aceeasi categorie pe piata concurentiala. Aceasta taxa de 4 lei, din care ei primesc cred ca pana la 3,2 lei, din cauza banilor pe care ii preiau cei care ii strang, reprezinta aceeasi suma din 2004. Intre timp s-a trecut la inalta definitie. Orice transmisie care trebuie facuta are cu totul alti parametri tehnici. Transmisia TVR va trebui sa fie pe parametri digitali", a spus Severin.

Potrivit acestuia, in ultimul timp s-a insistat foarte mult pe tot ceea ce inseamna achizitia de sport.

"De cinci ani de cand sunt in aceasta comisie am avut inclusiv propuneri legislative prin care sa fortam TVR sa dea meciurile si toate astea. Primim sute de scrisori si de memorii din partea cetatenilor cu privire la faptul ca nu pot vedea un meci. Ce a fost dupa Grecia, stiti foarte bine. Toate aceste lucruri sunt pe bani. De unde pot veni bani? De la buget, nu vad cum. Deci, printr-o taxa", a explicat el.

Severin a mentionat ca in timp ce in Romania taxa TV este de 4 lei, in Serbia, "care nici macar nu e membra in UE", se plateste o taxa de aproape 10 ori mai mare. In restul tarilor taxa este intre 10-15 pana la 30 de euro (pe luna - n.r.).

"In aceste conditii, noi vorbim de o taxa de 12 euro pe an, pe care eu cred ca ar trebui sa o aducem la nivelul a 6-8 lei pe luna, dar decizia nu imi apartine. Nu vad alta solutie. Daca se va ajunge vreodata la marirea taxei, putem sa renuntam la publicitatea de la TVR, ca o compensare pentru cetateni. Este o viziune personala, care nu angajeaza Guvernul. Nimeni de la Guvern nu a propus pana acum marirea taxei", a mai afirmat Severin, potrvit MEDIAFAX.

Citeste si:
În ce sector va crește salariul minim pe economie. Mulți români...
În ce sector va crește...

Directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Stelian Tanase a participat, miercuri, la o "discutie de lucru" cu membrii Comisiei pentru cultura din Senat.

"Intr-un proiect pe care l-am avansat ministrului de Finante este acest lucru (majorarea taxei TV, n.r.) si sper ca saptamana viitoare sa ii infatisez si primului-ministru. Avem intelegere ca, dupa Anul Nou, sa avem o discutie. Avem un material, putem discuta pe o baza serioasa. Marirea taxei este lucrul la care ne gandim. Este o discutie complicata si ea se va purta", a spus acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.