Consiliul de Administratie al CFR SA a respectat in cele noua luni de mandat angajamentele asumate in fata institutiilor financiare internationale si a adoptat masuri care au avut ca efect inregistrarea de profit si eliminarea datoriilor fata de buget, potrivit fostului sef al CA, Florian Kubinschi.

"Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, numit in conformitate cu prevederile OUG 109/2011, si-a respectat in aceste aproximativ 9 luni de mandat angajamentele asumate fata de institutiile financiare internationale si a adoptat o serie de masuri operationale pe termen scurt, astfel incat CFR SA nu mai are, la ora actuala, nicio datorie la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale (somaj, sanatate si CAS), comparativ cu data preluarii mandatului, cand compania inregistra datorii de 321 milioane lei la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale", se arata intr-un comunicat transmis de Kubinschi dupa ce Ministerul Transporturilor a comunicat ca intregul Consiliu de Administratie a fost revocat pe motiv ca a exercitat un management defectuos, care a afectat situatia financiara a companiei.

Potrivit MEDIAFAX, Kubinschi spune ca CFR SA, care administreaza infrastructura feroviara, inregistreaza un profit brut in valoare de 51,6 milioane lei, fata de o pierdere de 169,8 milioane lei prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pentru anul 2013, aprobat de AGA companiei.

De asemenea, rezultatul operational realizat la 30 noiembrie 2013 (166,1 milioane lei) este cu 98,8% mai mare fata de cel prevazut in bugetul rectificat pentru anul 2013 (83,6 milioane lei), aprobat de AGA CFR SA.

Arieratele companiei la 30 noiembrie 2013 (1,1 miliarde lei) sunt cu 26,6% mai mici decat cele inregistrate la 31 martie 2013 (1,5 miliarde lei). Creantele restante la 30 noiembrie (1,5 miliarde lei) sunt cu 26,9% mai mici fata de cele inregistrate la 31 martie 2013 (2,1 miliarde lei), potrivit fostului presedinte al CA.

Citeste si:
OMV Petrom, profit de miliarde în România, solidaritate zero....
OMV Petrom, profit de...

"Prin initiativele de eficientizare economica adoptate de echipa manageriala in perioada de mandat, consider ca managementul CFR SA nu a fost nicidecum unul defectuos, in conditiile in care masurile adoptate pana in prezent au condus la respectarea de catre CFR SA a obiectivelor si tintelor asumate de Guvernul Romaniei in relatia cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala", mai spune Kubinschi.

Citeste si: Consiliul de Administratie al CFR, revocat pentru management defectuos


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.