Un dispozitiv asemanator cu o papusa ruseasca, descris drept "mama tuturor obiectelor conectate la internet", a fost prezentat, duminica, la salonul de electronica CES din Las Vegas, de firma franceza Sen.se.

"Este un sistem foarte simplu, care permite transformarea oricarui obiect al vietii cotidienii in obiect conectat la internet", a explicat Rafi Haladjian, fondatorul firmei Sen.se, in timpul unei prezentari pentru presa a inventiei inginerilor francezi.

O periuta de dinti, o cutie de medicamente sau chiar o usa pot deveni "inteligente", semnaland daca dintii au fost spalati corect, daca pastilele au fost luate la timp si daca oamenii au intrat in casa la o ora neprevazuta, scrie MEDIAFAX.

Dispozitivul principal seamana cu o papusa ruseasca alba, cu inaltimea de 16 centimetri. Denumit "mama", dispozitivul permite, odata conectat la internet, controlarea unui numar de pana la 24 de obiecte prin intermediul unor captatoare minuscule, care au fost botezati "cookies".

Acesti cookies, sensibili mai ales la miscare si temperatura, "sunt versatili, iar utilizarea lor poate fi schimbata, in functie de nevoile momentului" si functioneaza cu baterii ce au o autonomie de pana la un an, a subliniat Rafi Haladjian.

Sen.se estimeaza sa inceapa livrarea acestor dispozitive in primavara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.