Fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II) au inregistrat anul trecut un randament mediu de 11,75%, cel mai bun din ultimii trei ani.

Fondurile de pensii au ajuns la active nete totale de 13,94 miliarde de lei (3,1 miliarde de euro) in decembrie 2013, potrivit datelor asociatiei de profil (APAPR).

La nivelul anului 2012, randamentul mediu a atins 10,5%, iar activele nete cumulau 9,64 miliarde de lei (2,18 miliarde de euro).

"Cele opt fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) au ajuns la sfarsitul anului 2013 la un numar total de sase milioane de participanti, in beneficiul carora administrau active nete in valoare totala de 13,94 miliarde de lei (3,1 miliarde de euro). in 2013, randamentul mediu obtinut de toate aceste fonduri de pensii private obligatorii a fost de 11,75%, cea mai buna valoare din ultimii trei ani", se arata intr-un comunicat al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

In cursul anului trecut, activele administrate de fondurile de pensii de Pilon II au crescut cu aproape 45%, evolutie peste asteptarile industriei, se spune in comunicat, determinata in principal de rezultatele investitionale foarte bune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.