Compania Warner Bros. s-a situat pe primul loc in box office-ul mondial in 2013, cu incasari de 4,95 de miliarde de dolari la nivel global, fiind urmata la mica distanta de Disney, care a avut anul trecut incasari de 4,68 de miliarde de dolari.

De cealalta parte, Sony, care a fost liderul box office-ului mondial in 2012, a coborat pe locul al cincilea, cu incasari de 3,02 miliarde de dolari.

Cea mai mare lansare a companiei Warner Bros. se anunta a fi "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug", care a avut incasari de 625 de milioane de dolari de la lansarea sa din 13 decembrie 2013 pana in prezent si inca ruleaza in cinematografe. "Gravity 3D: Misiune in spatiu/ Gravity" (653 de milioane de dolari) si "Man of Steel: Eroul/ Man of Steel" (662 de milioane de dolari) s-au dovedit si ele foarte profitabile pentru Warner Bros.

Disney s-a situat pe locul al doilea, desi numarul filmelor lansate de aceasta companie in 2013 a reprezentat mai putin de jumatate din cel scos pe piata de Warner Bros. In 2013, Disney a avut cinci mari succese de box office: "Iron Man: Omul de otel 3/ Iron Man 3" (1,21 miliarde de dolari), "Universitatea monstrilor/ Monsters University" (743,5 milioane de dolari), "Regatul de gheata/ Frozen" (506,5 milioane de dolari), "Grozavul si puternicul Oz/ Oz the Great and Powerful" (493,3 milioane de dolari) si "Thor - Intunericul/ Thor: The Dark World" (629,5 milioane de dolari).

Anul trecut a fost prima data cand Disney a depasit pragul de incasari de 3 miliarde de dolari la nivel mondial, de la infiintarea sa.

Universal ocupa pozitia a treia in box office-ul mondial din 2013, cu incasari de 3,68 de miliarde de dolari, urmat, pe pozitia a patra, de Fox, cu 3,39 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

Lionsgate ocupa pozitia a sasea in box office-ul mondial, cu incasari de 2,32 miliarde de dolari, in timp ce Paramount s-a situat pe locul al saptelea, cu incasari de 2,27 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.