Rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la 33,47% la data de 30 decembrie, in timp ce rata reala de absorbtie, adica valoarea sumelor rambursate de Comisia Europeana Romaniei, 26,5%, potrivit unui comunicat emis marti de Ministerul Fondurilor Europene.

Rata de absorbtie curenta este de patru ori mai mare decat la inceputul lunii mai 2012, cand era de doar 8,53%, arata Ministerul. Suma solicitata Comisiei Europene pentru a fi rambursata Romaniei a ajuns la aproximativ 6,43 miliarde de euro, la data de 30 decembrie 2013, citeaza adevarul.ro.

"Le multumesc tuturor colegilor mei din sistemul de implementare care au inteles ca trebuie sa lucreze in interesul Romaniei, iar celorlalti le transmit ca din 2014 nivelul de disciplina va fi mult mai drastic", declara in comunicat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene. Romania ramane pe ultimul loc in UE Chiar si in contextul acestor rezultate,

La nivelul lunii octombrie, rata de absorbtie a fondurilor europene alocate Bulgariei ajungea la 37%, declara Zinaida Zlatanova, vicepremier in Guvernul de la Sofia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.