AGA producatorului de gaze naturale Romgaz Medias a desemnat, luni, prin vot cumulativ, trei noi administratori ai companiei controlate de stat si a reconfirmat alti patru, printre care si pe directorul general Marius Metea.

Noii membri ai Consiliului de Administratie sunt Ecaterina Popescu (din partea actionarului majoritar, Departamentul pentru Energie), Peter Jansen si David Klingensmith, ambii din partea Fondului Proprietatea, actionar minoritar al Romgaz, potrivit unui comunicat al companiei transmis luni Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, administratorii reconfirmati in functie sunt Aurora Negru (presedinte CA), Virgil Marius Metea, Constantin Adrian Volintiru si Eugen Dragos Doros.

Alegerea membrilor CA prin vot cumulativ a fost solicitata de Fondul Proprietatea, care detine 14,99% din capitalul Romgaz.

Actionarii Romgaz au aprobat si bugetul rectificat pentru anul in curs, care prevede venituri de 4,34 miliarde lei, cheltuieli de 3,12 miliarde lei si un profit net de 1,02 miliarde lei.

Statul a vandut in luna octombrie 15% din actiunile Romgaz prin oferta initiala pe Bursa, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro).

Actiunile Romgaz au intrat la tranzactionare pe 12 noiembrie la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), odata cu inceperea tranzactiile cu certificatele de depozit si pe piata de la Londra.

Cele mai recente tranzactii cu titlurile Romgaz au fost derulate la BVB vineri, la pretul de 34,19 lei pe unitate, in urcare cu 0,77%. La aceasta cotatie capitalizarea companiei este de 13,17 miliarde lei (2,94 miliarde de euro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.