Grupul Rompetrol, controlat de KazMunaiGaz din Kazahstan, estimeaza pentru anul urmator o cifra de afaceri de 12 miliarde dolari, in scadere cu 7,6% fata de nivelul de 13 miliarde dolari atins in acest an, ca urmare a prognozelor privind reducerea pretului petrolului.

"Aceasta estimare este facuta pe baza prognozei ca anul viitor pretul petrolului va fi mai mic decat in acest an", a declarat luni vicepresedintele grupului Rompetrol, Azamat Zhangulov, intr-o intalnire cu presa, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca in acest an rafinaria Petromidia a prelucrat 4,5 milioane tone de petrol, iar anul viitor va rafina 5,4 milioane tone de titei, un nivel record pentru unitatea de procesare din Romania.

Productia actuala a rafinariei Petromidia este de 14.000 tone pe zi.

Potrivit lui Zhangulov, Rompetrol Rafinare ar putea trece pe profit in doi-trei ani.

Produsele rafinariei Petromidia sunt livrate in 450 de statii de alimentare din tara, grupul Rompetrol detinand la nivel european 1.000 de benzinarii in Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Franta, Spania, Georgia si Ucraina.

De asemenea, grupul Rompetrol are o retea de distributie a produselor petroliere, prin intermediul companiilor subsidiare, localizate in Spania si Elvetia (Dyneff si Vector Energy).

Cu activitati de rafinare, petrochimie, retail, trading, explorare, productie si servicii industriale, grupul Rompetrol este prezent in 12 tari si are peste 7.000 de angajati.

Citeste si: Rompetrol: Credem ca Guvernul va aproba memorandumul in ianuarie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.