De la 1 ianuarie, romanii si bulgarii sunt liberi sa-si caute de lucru in orice tara din Uniunea Europeana. Nu vor mai avea nevoie de un permis special de munca, ori sa accepte sa lucreze la negru.

Potrivit Ziarului Financiar, 100.000 de romani ar putea emigra de anul viitor, relateaza stirileprotv.ro.

Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar: "Ei vor trimite in Romania cam intre 30 de milioane de euro si 50 de milioane de euro".

In prezent, 9 tari din Uniunea Europeana mentin restrictii pentru muncitorii romani. De la 1 ianuarie 2014, conform prevederilor din Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana, vor fi obligate sa le ridice. Cu alte cuvinte, romanii care vor sa munceasca acolo nu vor mai avea nevoie de un permis special. Cifrele ii ingrijoreaza pe olandezi si englezi, care au anuntat ca vor sa-i tina departe pe romani si bulgari.

Mariana Campeanu, ministrul Muncii: "Sunt sondaje de opinie care au fost facute la un an de propaganda anti romaneasca si anti bulgara. Angajatorii vor sa angajeze romani si bulgari".

Daca cetatenii acestor tari nu ne doresc, angajatorii au alta parere. Pe internet au fost anuntate deja sute de locuri de munca pentru romani pentru 2014. Oferta a crescut chiar si cu peste 50% in decembrie fata de restul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.