Imaginea unui urs polar care, complet scufundat sub apa, priveste spre suprafata printr-un strat subtire de gheata, a fost desemnata fotografia anului 2013 in concursul organizat de revista National Geographic, informeaza dailymail.co.uk.

In cadrul acestui concurs desfasurat pe durata a patru saptamani, care s-a incheiat pe 30 noiembrie, fotografi profesionisti si amatori din peste 150 de tari au prezentat peste 7.000 de imagini, in trei categorii: "oameni", "locuri" si "natura".

Imaginile inscrise au fost analizate in functie de creativitatea si de calitatea fotografica a lor de un juriu de experti.

Premiul I i-a revenit lui Paul Souders, care a fotografiat acel urs polar in Manitoba, Canada. Castigatorul va primi un cec de 10.000 de dolari si o vizita la sediul general din Washington al National Geographic, unde va participa la un seminar anual despre fotografie, luna viitoare, scrie MEDIAFAX.

Fotografia sa, intitulata "The Ice Bear", va fi totodata publicata in National Geographic Magazine.

In istoria sa de 125 de ani, celebra revista a fost o "destinatie" perfecta pentru fotografiile de mare fidelitate care surprind diverse aspecte de viata de pe planeta noastra.

In afara de fotografia realizata de Paul Souders, alte trei fotografii din sectiunea "natura" au primit mentiuni speciale din partea juriului - imaginea unor egrete, surprinse in ceata, pe Dunare, in Ungaria, un rinocer prezentat in plan apropiat si imaginea unui cuib de ciori, din Tokyo, realizat in exclusivitate din umerase.

La sectiunea "oameni" s-a impus Cecile Baudier, din Danemarca, cu o fotografie intitulata "Together, Alone", ce prezinta imaginea a unor gemeni identici (Nils si Emil, in varsta de 15 ani), realizata in orasul danez Fyn.

La aceasta categorie, o mentiune speciala a fost atribuita fotografei belgiene Aurélie Geurts, pentru fotografia intitulata "Frumoasa", ce prezinta un baiat roman care tine in maini un porumbel alb. Laurentiu locuieste cu familia sa, ilegal, in Belgia, intr-o cocioaba de langa linia de cale ferata Ghent Dampoort.

Citeste si:
Șerban Huidu, despre accidentul provocat în urmă cu 11 ani: „Asta e...
Șerban Huidu, despre...

La categoria "locuri" s-a impus Adam Tan din Malaysia, cu fotografia "Long Road to Daybreak", ce prezinta o mama care isi cara copilul in spate intr-un cos de nuiele, la primele ore ale diminetii, printr-o ceata densa, intr-un oras din China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.